perjantai 31. tammikuuta 2014

Viimeiset nuorten MM-kisat kutsuvat

Eilen tuli kaipaamani puhelu nuorten maajoukkuen valmentajalta, Antti Autiolta. "Onneksiolkoon kisalipusta Viroon", olivat sanat, jotka puhelimesta kuului. Vaikka olinkin pitänyt paikkaani kisoihin kohtuullisen varmana, olin silti helpottunut, sillä valinnat eivät käsittääkseni vielä ikinä ole olleet helpot, ja aina joitain pikku yllätyksiä sattuu. Jännitystä lisäsi se, että tänä vuonna kaikki varsinaiset MM-katsastukset on jouduttu perumaan Etelä-Suomen huonon lumitilanteen vuoksi. Hauhon katsastuskisa siirrettiin Kuusamoon ja siinä olin ratamestarina, joten osallistumiseni olisi saattanut herättää kysymyksiä... Eli en ole katsastanut kertaakaan virallisesti! Mutta valintaohjeissa on myös menestys kansainvälisissä arvokisoissa 2013 (=JWSOC, jossa olin sijoilla 11, 9 ja 6), Nordic Junior Meetingin näytöt, jossa olin kaksi viikkoa sitten ja sijoituin molempina päivinä toiseksi. Lisäksi on olemassa "valintaryhmän näkemys", josta ei oikein tiedetä täällä ulkomaailmassa, että mitä se merkitsee. Valintaryhmähän sen joukkueen jokatapauksessa nimeää...

Samapa sen, miten joukkue taas on saatu kokoon, mutta kisat kutsuvat ja niihin tähdätään nyt täysillä. Vielä on aikaa hieman yli kaksi viikkoa, joiden aikana kunnon virittely on hoidettava. Sitten se on menoa. Maajoukkuevaatteet kaivetaan naulakosta junnukisalaukkuun vielä viimeisen kerran. Suomen joukkue on nyt kauttaaltaan vahva, kenties vahvempi kuin vielä kertaakaan aikaisemmin, mutta jokaisen on pidettävä päänsä kylmänä. Itärajan takaisista naapureistamme emme tiedä mitään, ja lännen puoleisetkin ovat voineet petrata Norjassa kisatun maaottelun jälkeen. Ja suunnistuksessa ratkaisee aina fyysisen ja psyykkisen puolen summa, ei koskaan vain toinen. 

17.2. irtoaa lautta Helsingin satamasta. Se palaa takaisin 24.2. Silloin on toivottavasti aihetta juhlaan, vaikka luulempa, ettei joukkueelle ehdotella toripirskeitä, vaikka jok'ikinen kisojen mitali tulisi Suomeen. Mutta siitä me emme välitä, vaan haluamme edustaa Suomea, tuoda menestystä sekä itsellemme että maallemme, ja jatkaa vahvasti alkanutta talvilajien nuorten arvokisakautta.

Kisajoukkue löytyy SSL:n sivuilta tästä linkistä.

Maajoukkuevaatteet kaivetaan kerran vielä mukaan nuorten MM-kisoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti