lauantai 18. tammikuuta 2014

Maaottelun keskimatka suomalaismenestys

Norjan kisarupeaman ensimmäinen startti on nyt takana. Päivän suoritus oli keskimatkan kisa haastavilla Gåsbun hiihtostadionin kisalatujen rinnealuieilla. Mutkaisilla ja tasaisen tiheillä urilla suomalaisurheilijoiden vauhti oli pistämätöntä.

Tyttöjen 17-18 -vuotiaiden sarjassa voittaja oli Liisa Nenonen. Pojissa kakkospaikalle ylsi Samuli Schroderus kahden pitkän sekunnin erolla norjalaiseen voittajaan. Tyttöjen 19-20 -vuotiaissa Suomen lippua podiumilla heilutti niinikään kakkoseksi sivakoinut Sanna Pusa. Poikien puolella suomen kolmikko Tuomala-Aikio-Uusitalo putsasi pöydän komealla kolmoisvoitolla.

Omakohtaisesti minulla suunnistus sujui varsin hyvin, mutta fyysisesti meno on ollut joskus vahvempaakin. Yhden parinkymmenen sekunnin virheen tehneenä tulin maaliin kohtuullisen tyytyväisenä ja sain kuulla kymmenen minuutin päästä kolmoisvoitosta, jossa Misa oli ollut kovin. Oma suoritus riitti kakkossijaan vajaan 50 sekunnin erolla.

Huomenna ohjelmassa on sprintti, jossa ratkotaan kultaisen karttatelineen kohtalo. Suomen joukkueen kynnet ovat siinä vahvasti kiinni. Tsemppiä koko joukkueelle huomiseen!