keskiviikko 13. helmikuuta 2013

MM-kisat avattu - Keskarilta vähän virhettä

Näin MM-kisat lähtivät käyntiin, tänään kisailtiin keskimatkalla Gaizinkalsin maastossa, Latvian korkeimpien nyppylöiden rinteillä. Suomalaisittain junioripuolella menestystä tuli ihan mukavasti. M20 MM-kisoissa Misa Tuomala nousee illalla korkeimmalle palkintopallille Maamme-laulun soidessa, pronssille hiihti Tuomas Kotro. Nuorten EM-kisoissa poikien puolella pronssille hiihteli Joonas Ahola, ja tytöissä paras sijoitus taisi tulla Liisa Nenosen neljännen sijan myötä. En kyllä ota vastuuta virheellisestä informaatiosta, mutta asia on tarkistettavissa SSL:n ja kisajärjestäjien sivuilta. 

Minulla henkilökohtaisesti jäi jotain hampaankoloon. Alku oli vahvaa ja olin mitalimiesten vauhdissa, mutta homma kosahti jossain 7-9 rastin seutuvilla, en enää edes muista ja karttoja ei ole vielä saatu... Joka tapauksessa tuli tehtyä pummi! Suuruusluokaltaan minuutin paikkeilla, ja sehän on heti kättelyssä liikaa, sekoilin jotain epämääräistä luistelu-urien kanssa. Ja toisen virheen tein yleisörastin jälkeen, kun hiihdin itseni vesistöosiolla hapoille ja sen jälkeen ajatus ei rullannut ihan vaaditulla tavalla. Tiukassa söherössä hukkasin itseni aivan täysin ja piti palailla vähän matkaa takaisinpäin hakemaan vauhtia, virhe vajaa pari minuuttia. Reitinvalinnoilla saattoi tulla jotain vielä lisää, mutta mitäs sitä jossittelemaan. Missään vaiheessa ei kunnon flow-tilaa tullut, eli suorituksessa on parannettavaa. Sijoitus oli kuitenkin 11, joten nyt ainakin on tieto, että virheettömällä on mahdollisuus korkealle. Ja viime vuoden MM-kisoihin nähden aloitus oli kuitenkin kohtalaisen hyvä.

Huomenna on pitkän matkan kisa samoissa maastoissa yhteislähdöllä. Säätiedotus lupailee pientä pakkasta, saas nähdä kuinka jäisiksi urat menevät. Jonossa on tunnetusti jännittävää laskea alamäkiä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti