keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Ja MM-kisat paketissa

Latvian kisakokemukset ovat nyt taskussa, seuraavaksi tähtäillään kevään SM-kisoihin. Sprintti on tulevana viikonloppuna, keskimatka ja erikoispitkä vielä maaliskuun puolella edessä. Sille kartalle, joka kuvaa urheilijan uraani on kuitenkin ilmestynyt myös seuraavat MM-kisat, jotka ovat Venäjällä vuoden päästä. Sillä pitkän matkan pronssi Ukrainasta oli alku, mutta ei se vielä riitä. Tänä vuonna jäi mitali kokonaan ottamatta, ensivuonna haetaan mestaruutta, mielellään useampaa! Tässä kuitenkin vielä Latvian viikon yhteenveto, sekä kisojen kartat.

ke 13.2.2013 JWSOC keskimatka:
Keskimatka lähti käyntiin sellaisena perussuorituksena. Olin lähtöpaikalla niin sanotusti viimetipassa (valmentaja Artsi hoiteli varustepussini kuljetukseen kun itse kiiruhdin lähtöön). 
Viisi ensimmäistä rastiväliä meni ongelmitta, vaikkakin koko ajan oli karttakontakti vähän hukassa. 5-6 välillä en oikein osannut päättää, ja se näkyi sitten toteutuksessa. Lähdin menemään vasemmalta puolen hieman kiertävää vaihtoehtoa, jossa mennään mahdollisimman lähellä rastiviivaa, mutta ensimmäisessä alamäessä kaaduin ja sekaannuin kartanluvussa. Käännyin ensimmäistä luistelubaanaa oikealle, sitten huomasin virheen ja palasin takaisin mutta onnistuin tekemään kunnon virheen vielä heti perään, ja pujottelin siksakkia toiselle luistelubaanalle, jolta kiersin sitten vasemman kautta rastille, kuten alkuperäinen suunnitelma oli. Virhe oli suuruudeltaan puolisentoista minuuttia.
Toinen virhe tuli 9-10 välillä, jossa hapoille hiihdettyäni sekosin risteyksissä enkä sitten tiennyt yhtään missä olin. Virhe oli taas yli minuutin suuruinen. Reitinvalintavirheen tein vielä lopussa 17-18 välillä, jossa kiersin vasemmalta ja nousin ylimääräistä katkouranousua, kun oikealta olisi päässyt vähemmällä. Pellon urat olivat vielä pehmeitä ja epätasaisia, ja tuntui ettei päässyt eteenpäin ollenkaan. Sijoitus oli siis 11.

to 14.2.2013 JWSOC pitkämatka:
Pitkämatka yhteislähtönä, ensimmäisellä kartalla tuli tehtyä hermovirheitä rastiväleillä 1-2, 2-3, 7-8, 9-10, ja 10-11, kaikkineen parisen minuuttia. 

Porukka hajosi hyvin jo alussa, sillä hajontoja oli noin joka toisella rastilla. Ei siis tarvinnut paljon peesailla tai murehtia peesaajista. 






Toinen lenkki sujui jo paremmin ja hilalleen alkoi löytyä jo jonkinlainen flowtila. Syntyi myös lyhyitä "mies miestä vastaan" -kamppailuja rastiväleillä. Olin kuulemma puolen minuutin päässä mitalista toisessa kartanvaihdossa.
Kolmannella lenkillä ainoat virheet tulivat leimauksissa, etenkin kahdella viimeisellä rastilla. Toiseksi viimeiselle tulin yhtaikaa Misa Tuomalan kanssa, mutta osuin huti ja Misa ehti etupuolelle. Ja viimeisellä sama homma, joten ei tullut loppukiritaistelua ja sijoitus 9.








la 16.2.2013 JWSOC sprintti
Sprintti oli viikon paras kisa; suksi toimi erinomaisesti, päivän vire oli kohdallaan, edellisillan iltahölkällä jo oli alkanut tuntua rennolta ja palautuneelta. Aamupala maistui sopivasti, mutta pieni jännitys vatsanpohjassa kumminkin hillitsi syömästä liikaa. Kisapaikalle mennessä ajatus oli jo suunnistuksessa, kisa-aamun rutiinit (suksitestit, verryttelyt...) olin käynyt läpi päässä jo pari kertaa niin että lähtöpaikalle mennessä oli jo jonkin asteinen flow päällä.
Mutta ykköselle se katkesi, ihan vain sekunnin ajaksi ja se riitti. Kolmannesta risteyksestä piti kääntyä oikealle, mutta toinen risteys jäi kokonaan huomaamatta ja painoin ohi. Sitten kääntyi oikealle risteys suolle, ja ei kun ympäri hiljaa mielessä kiroten. Sen jälkeen kuitenkin keskityin taas olennaiseen ja enää en mielestäni virheitä tehnyt. radan loppupuolen hiihtoväleillä selkä vähän vaivasi, mutta hammasta purren painoin eteen päin. No joo, 12-13 välin menin oikealta, mikä oli todennäköisesti väärä reitinvalinta, mutta muuten puhtaasti.
Ruotsin Nordberg painoi hurjaa vauhtia, ja luultavasti Dag Lofthus vei myös hopeamitalin minulle liian kovaa vauhtia, mutta virheettömällä suorituksella luulen että Nenosen kanssa olisi ollut todella tiukka pronssitaistelu. Sijoitus oli kuitenkin 6. ja palkintosija sekin, hyvä niin.

su 17.2-2013 JWSOC viesti
Viesti kulki omalta kohdalta keskiverrosti. Ykkösrastille mennessä taas oli alkuun vähän maltti hukassa ja tuli koukattua pientä ylimääräistä lenkkiä, mutta neloselle mennessä jo kuittasin Ruotsin ja Norjan joukkueet reitinvalinnalla. Pojat menivät supan pohjalle ja vasemman kautta rastille, kun itse kiersin supan oikealta ja painoin luistelupaanaa myöten. Varsinaiset virheet tulivat 9-10 ja 11-12 väleillä. 9:ltä hiihdin suoraan melkein 11:lle saakka, ja jouduin palailemaan takaisinpäin, ja 11. rastilta lähdin vasemmalle ja kiersin turhan mutkan kun sujuvuus lakkasi äkkiä täysin. En saanut itseäni kunnolla kartalle ennen kuin mäen huipulla lähellä 12. rastia. Sen jälkeen oli vain toteutusta.
16-17 olisi pitänyt mennä vasemmalta kiertäen lähellä tietä, mutta kiireellä pilasin senkin välin ja lähdin pujottelemaan suoraan.
Niin, ja kuten olen edellä kertonut, viesti oli hylätty meidän osalta. Aleksi oli leimannut ilmeisesti väärän ykkösrastin aloitusosuudella. Omalta osalta tein suorituksen, joka olisi nostanut meidät viiden sakkiin, mutta mitalikolmikkoon pääsy olisi vaatinut Jyriltä melkoisen kiristyksen ankkurina, koska tein kumminkin virhettä parin minuutin edestä ja sen verran kärki karkasi. Mutta ei tarvinnut Jyrin lähteä takaa-ajoon, sen varmistivat virkaintoiset latvialaiset toimitsijat, jotka keskeyttivät viestin kuljettamisen kun tulin vaihtoon.

Ja olenko tyytyväinen? Leo-Pekka Tähden mukaan menestys loppuu tyytyväisyyteen, joten en, mutta en ole pettynytkään, koska 10 parhaan joukkoon MM-kisoissa on hyvin, ja olin siellä kahdesti henkilökohtaisissa kisoissa. Mutta kuten olen jo sanonut, vuoden päästä ollaan sitten kultajahdissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti