lauantai 8. maaliskuuta 2014

Virosta Portugaliin nastarikaudelle

En ehtinyt Viron reissulta edes kotiin kun jo varailin uusia matkalippuja. Itseasiassa ehdin Vaasaan, ja siellä viimeistään parin puhelun ja hisun SM-kisojen uudistuneen aikataulun myötä päätin ottaa viikon loman hisuhommista ja lähteä Ellan perheen kanssa aloittelemaan suunnistuskautta. Viime torstaina lensin sitten Kuusamosta Helsinkiin, vietin yön lentokentällä, ja perjantaina matka jatkui Lissabonin kautta Portoon, ja sieltä Portugal "O" Meetingille.

Kelit eivät olleet ihan parhaat mahdolliset, vettä tuli joka päivä enemmän tai vähemmän, eikä rusketusta päässyt vahingossakaan ilmestymään. Eräs mallisuunnistus oli jouduttu perumaan - voitteko kuvitella - LUMEN VUOKSI!! Aika kornia että Suomessa perutaan kaikki hisukisat, koska lunta ei ole, ja sitten lähdetään hakemaan suunnistusta Portugalista, jossa ei voikaan suunnistaa, koska lunta on liikaa... Ei valkoista onneksi näkynyt kisamaastoissa, mutta sää oli viileä, ja käytinkin jokaisessa kisassa pitkähihaista alusasun paitaa. Sää ei kuitenkaan haitannut, sillä suunnistusmaastot ja -radat olivat upeat ja haastavat.




En ole aiemmin hirveästi suunnistusmatkailua harrastanut, päälaji ja panostus kun löytyvät hisupuolelta. Rahaa ei ole liiemmin jäänyt hisukauden jälkeen kesäreissailuun. Vastaisuudessakin haluan panostaa ensisijassa hiihtosuunnistukseen, mutta en aio jättää suunnistustakaan pois. Suunnistus vain itsessään ei ole hisua taidollisesti kovin paljon tukevaa, ja sen vuoksi ajankäyttöä kesäharjoittelussa pitää miettiä nimenomaan hiihtosuunnistustaidon kannalta. Hisuteeman nimessä pidänkin Portugalin reissun tärkeimpinä anteina sprinttitreenejä Viseun ja Gouveian keskustoissa. Sprinttiuunnistus kapeilla mukulakivikaduilla on tietysti erilaista hisu, mutta reitinvalintatehtävissä on hiihtosuunnistuksen piirteitä, ja jostain syystä urbaani suunnistus viehättää minua.





Hyvien treenien lisäksi viikko tarjosi myös hyvää seuraa - tietysti, kun olin Ellan seurassaa! Oli ilahduttavaa nähdä, että vaikka suunnistus ei sujunut ensialkuun ongelmitta, niin ainakin Ellan talviunilla maannut nilkka kesti maastossa juoksua. Muutenkin oli mukava keskittyä välillä hieman yhdessäoloon, kun edellisellä reissulla (Virossa), siihen ei ollut aikaa juuri lainkaan.







Nyt olen siis saanut viikon ajan pitää taukoa arjen aherruksesta, niin treenien kuin muun puuhailun suhteen, ja paluu tavanomaiseen on nyt edessä. Ylioppilaskirjoitusten viimeinen vaihe alkaa maanantaina äidinkielen esseekokeella. Sitten jatkuu englannilla, historialla ja lopuksi ranskalla. Tutkintoryykelin perään on vielä masliskuun lopun tärkeä SM-viikonloppu Sodankylän Kommatissa.
Siellä syttyi kipinä hisu-uraani, ja on siis sopivaa, että viimeiset kisani juniorisarjoissa käydään siellä. 28.3. sprintti, 29.3. keskimatka, 30.3. erikoispitkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti