sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Suomen neljänneksi paras

Sellaisen päätelmän voi tehdä tämän viikonlopun perusteella. Tuomala, Uusitalo ja Karppinen paukuttivat Kommatin rinteillä paremmin, eikä siinä sen kummempaa.

Perjantaina oli sprintti. Oli aika nihkeä keli, ainakin minun suksissa. Hiihtovauhti olisi ehkä pronssiin riittänyt, mutta tulin tehneeksi ikävän pummin 7-8 välillä. Muuten suunnistus meni aikalailla nappiin, mutta sairastelun ja urheilukoulureissun vuoksi minkäänlaista vireyttä ei ollut fyysisellä puolella. Tuloksena neljäs sija.

Lauantaina oli rankka ja pitkä keskimatkan kisa, keli oli edelleen nihkeä ja Kommattivaaraan noustiin kolme kertaa. Itse valitsin loivat ja jyrkät nousut aina juuri väärässä kohtaa ja taisin hävitä nelisen minuuttia juuri reitinvalinnoilla. Sujuvuus oli kohtuullista, ja pummeilta vältyin, mutta muutaman kerran olin todella huonossa paikassa rähmälläni vauhtini menettäen. Tuloksena neljäs sija. 

Tänään sunnuntaina kisattiin 30 kilometrin erikoispitkä kisa. Jo lähtövauhdissa totesin, että Jyri ja Misa hiihtävät liian kovaa jotta minä siinä pysyisin, mutta arvelin onnistuneen kisan riittävän pronssiin. Haaveet onnistumisesta sai kuitenkin haudata 2-3 välin jälkeen. Mielestäni optimireitin valittuani ryssin toteutuksessa, kun en ollut aivan täysin ajan hermoilla eräässä y-risteyksessä (jota en siis ollenkaan huomannut), ja seurauksena oli puolentoista kilometrin kierto, ja romahdus kärkikolmikosta kymppisakin reunamille. Tasaista matkavauhtia hiihtämällä varsin virheetön loppumatka nosti minut syvimmästä suosta, mutta mitalit olivat jo kaukana karussa. Perhosilla tein tarkkaa työtä, ja lopun rajut nousut selvitin kunnialla. Maaliin sain hiihdellä: ketään ei ollut edessä tai takana. Tuloksena neljäs sija.

Eli eipä tarvitse spekuloida. Tänä talvena ei minua huolittu SM-kisoissa kertaakaan podiumille, vaan olen sarjassani Suomen neljänneksi paras hiihtosuunnistaja. Toisaalta kyrsii hieman, että kaikki SM-kisat ajoittuivat samaan viikonloppuun. Yksi vatsatautipäivä tuhosi näin kaiken. Vaan turha on jossitella, tuloslista puhuu totuuden sanoja, ja siihen on taivuttava. Treenaaminen ensivuotta ja miesten pääsarjaa varten käynnistyy tästä.

Kiitos ja kuittaus, hyvää loppukevättä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti