torstai 14. maaliskuuta 2013

Tauti takana, kisat jälleen edessä

Niinhän siinä kävi, että vaikka kuvittelin ehtiväni tässä kuluneiden parin viikon aikana treenata ihan kunnolla, ei harjoittelusta tullut sairastelun takia mitään. Nyt kuitenkin on olotila parempi ja tämän viikon olen koettanut hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti. Ei tunnu herkältä nyt, mutta kylmillä keleillä saattaa olla siihen oma vaikutuksensa pitkän pakkolevon lisäksi. 

Kuluneella viikolla olen koettanut herätellä lihasmuistiin joskus jääneitä rippeitä hiihtotekniikasta. Tiistaina hiihdin aerobisen kynnyksen tuntumassa hiihtosuunnistusurilla yrittäen samalla ottaa tuntumaa kartanlukuun ja urahiihtoon. Luisto oli surkea, ja meno takkuista, mutta ainakin sain kuormitettua kroppaa. Kotiin tullessa oli energiavarasto aikalailla tyhjä. Keskiviikkona otin sitten kelin mukaisesti perinteisen sukset jalkaan. Luisto oli ehkä aavistuksen parempi, pitoakin löytyi. Maastoksi valitsin Rukan vanhan Valkeisenvaaran kisaladun ja siellä sivakoin kaksi tuntia. Treeniin sisällytin kolmen minuutin vetoja, ensin vk ja sitten anaerobisella kynnyksellä. Viimeisen tein maksimilla, kierroksia kone ainakin ottaa ja syke nousee. Eri asia on että miten pääsee eteenpäin... Tänään tein lihaskestävyyttä suksilla, 4x5min tasatyöntöä ja 4x5min sauvoittahiihtoa. Jospa se olisi nyt vähän herättänyt hiihtolihaksia. Ja toivottavasti kulku paranee viikonlopuksi, kun Alajärvellä kisataan SM-keskimatka ja Lumitoukola. Toivon myös parempia kelejä kisoihin. Täällä vallitseva 15-20 asteen pakkanen yhdistettynä vitilumisateeseen ei oikein tarjoa hyvää luistoa ja mukavia elämyksiä suksilla.

Keskimatla on tämä viimeinen välietappi, erikoispitkälle on kevään päätähtäin asetettu. Ja sitten pitääkin jo alkaa valmistautumaan Jukolaan, joka on kesän tärkein kisa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti