sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Syysharjoittelua kohti enenevissä määrin

No niin, eiköhän se SM-keskarin epäonnistuminen nyt voida jo haudata historiaan. Kisan jälkeen on treeni ollut vähän jäykkää, lienee aika käydä pitkästä aikaa taas hierojan käsittelyssä. Mitäs tässä on ehditty tekemään? KEV:n hiihtäjillä oli seuraavana viikonloppuna jälleen kotiseutuleiri, johon kuului rullahiihtolenkki, maastojuoksukisat ja vaellus karhunkierrospolulla Ruka-Juuma maastossa. 

Rullahiihdosta sen verran että tämä poika alkaa kypsyä siihen. Märkä ja kylmän kovettama asfaltti tuulisessa kelissä vilkkaalla Ouluntiellä (valtatie20) lykkiessä ei oikein motivoi, varsinkin kun sauvojen piikit on unohtuneet taas teroittaa. Tulisi ne lumet niin pääsisi hiihtämään jo ihan oikeilla suksilla. Onneksi siihen pyyntöön vastataan 17. lokakuuta kun seuraava liiton leiri Vuokatissa hyrskähtää käyntiin, ensilumen latuhan avataan 10.10. klo 10, joten jos sivakoimaan tekee mieli niin sinne vain kaikki! Mutta älkää tulko 17.-21. päivä, sillä ladulla kun tuppaa muutenkin olemaan tungosta ihan riittämiin aina leirien aikaan...

Maastojuoksukisa sujui mainiosti 5 kilometriin saakka, mutta siinä vaiheessa alkoi reilu tunti ennen ladattu jäätelöannos hieman kuplimaan. Kun mahaa pistää, on juokseminen aika ikävää, ja siinä karkasi Teemu. Harmi, olisi ollut kiva takoa loppukirikamppailu. Jospa nyt pikkuhiljaa alkaisi oppia tankkauksen merkityksen. Ei kannata vetää puolta litraa jäätelöä ennen juoksua!

Vaellukset on mukava tehdä porukassa, ja siinä mielessä sunnuntain treeni oli mielekäs. Kolmeen ja puoleen tuntiin pisteltiin Rukalta Juumaan, sitten piti vähän aikaa keräillä minuutteja. Samapa olisi ollut kiertää vielä Pieni Karhunkierros siihen perään. Matka ei tapa vaan vauhti! 

Viime viikko on ollut kevyttä treeniä. Koeviikko jonkin verran vie aikaa ja lisäksi autokoulun teoriat vievät iltapäiviä. Parin viikon päästä on teoriat lusittu, ja aloitetaan taas täysi rähinä kun koulussakin jakso vaihtuu. Ajotunteja pitää yrittää ajaa siihen kylkeen. Jos sen kortin saisi tämän vuoden puolella niin helpottuisi ainakin jossain määrin myös treeneissä kulkeminen vaikkapa Rukalla, tai sitten lähialueen kisareissut. 18 vuottahan tuli jo eilen täyteen... No, kaikki aikanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti