sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

AV-leirillä kesäkausi käyntiin

Turku, tuo kaukainen maa (Kuusamosta katsoen) Suomenmaan lounaispuolella, josta lumet tavallisesti lähtevät niin, että huhtikuussa suunnistetaan viimeistään aivan täyttä päätä. Nyt kuitenkin maastossa oli vielä monin paikoin säären syvyydeltä hankea, joten neopreenisukat kastuvat nastarissa kun treenejä tehdään. Itse asiassa ohjelmaan tehtiin pieniä muutoksia lumitilanteen vuoksi, vaikkakin AV-leiri pidettiin ihan suunniteltuun aikaan. Pari harjoituspaikkaa vaihtui, ei sen kummempaa. 

Minun osaltani leiri alkoi torstaina, sillä keskiviikkona oli ensin käytävä Vuokatissa ajantasaistamassa tietämystä lasten radoista ratamestarikurssilla. Fin5 2014 ratasuunnittelussa on nimittäin sysätty minulle vastuuta, joten on hyvä olla "kartalla" nykyisistä ohjeista. Vuokatista ajoin yötä myöten Jyväskylään yöksi, ja aamusta jatkoin matkaa kohti Turkua. Lyhyiden unien jälkeen huomasin että nuha teki tuloaan; tyypillistä!

Leirin ohjelma oli varsin sprinttipainotteinen, mikä varmaan johtuu lumen määrästä. Torstaina juostiin Turku Sprint Cupin osakilpailu Mynämäellä, perjantaina oli sprinttiviesti, lauantaina olisi ollut supersprintti aamupäiväharjoituksena, jota muut juoksevat tätä kirjoittaessani. Itse kävin apteekissa hakemassa Strepsilsiä ja Nasolinia, sillä nuha ei ilmeisesti pitänyt juoksentelusta tuulisessa säässä. Myös pohkeet alkoivat jo toisena päivänä huutaa tuskasta päästyään juoksuliikkeeseen pitkästä aikaa, eikä edes Ellan suosiollisesti suorittama hieronta niitä helpottanut. Iltapäivällä kävin vielä Ellan seurassa hölkyttelemässä verryttelynä toisen supersprintin variaatioista. Sen lisäksi oli kaksi maastoharjoitusta, yksi monipuolinen harjoitus kolmessa osassa: rastinotto, suunta ja reitinvalinta. Toinen oli sunnuntaina aamulla kevätyön viestin radalla. lumiset olivat olosuhteet molemmissa maastoharjoituksissa.

Lauantaina leiri siis varsinaisesti loppui. Kevätyön viestissä ei ollut minulla, eikä myöskään Ellalla joukkuetta, joten sovimme treffit Veran (meillä isosena riparilla 2009, isoskollegana 2010, hyvänä ystävänä senkin jälkeen...) ja Rikun kanssa, ja pidimme sellaisen 'double date'-session Turkulaisessa Panini-ravintolassa, sekä Amarillossa jälkiruuan merkeissä. Mukava ilta kaikin puolin! Nyt sitten istun jo puolimatkassa kotiin, Vaasassa Nurmien olohuoneessa sulatellen mahtavaa ateriaa, jonka Kirsi oli loihtinut jälkiruokineen. Huomenna sitten pitää pompata taas jossain vaiheessa rattiin ja koettaa ajaa kotiin saakka, kun siellä ilmeisesti tarvittaisiin autoa. Ja ehkä koulussakin olisi hyvä välillä piipahtaa.

Sprinttiviestin lähdön tunnelmia: voitte ottaa otteen kartasta, karttoihin ei saa koskea

Jossain oli maa jo näkyvissä! Ja heti on hyvä mieli... vai johtuisiko se
jostain muusta?

Välillä on hyvä pohdiskella suunnistuksen syvintä olemusta

Leirin aikana löysin jopa muutaman rastin! 

Viehkeät valloittajattaret...

... ja heidän kantojuhtansa

Oli miten oli, kesäsuunnistuskausi on avattu Turun lumilla, ja jalat ovat mahtavassa soirossa, ja nenä vuotaa! Hyvin pyyhkii...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti