sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Laatutreeniä

Harjoittelussa on pyrittävä laatuun. Parhaiten siinä onnistuu, kun motivaatio on kohdallaan, eikä treeneistä tule pakkopullaa ja puurtamista vailla intoa ja iloa. Mikä motivoisi paremmin, kuin hyvä seura? Ja mikä olisi parempaa seuraa, kuin omat maajoukkuekaverit? Tuttu porukka, jossa vallitsee entuudestaan hyvä henki. Kaikki tuntevat toisensa ja jokaista arvostetaan. Sellainen ympäristö innostaa, ja harjoitteluun tulee aivan erilainen tekemisen meininki kuin yksin mättäessä. Yksin saa kyllä treenata vuoden aikana väsymiseen saakka. Pitkillä lenkeillä seura on erityisen tervetullutta, ja tiistain vaellus Rukalla olikin loistava harjoitus. Alla on liuta kuvia, jotka kertovat kokolailla kaiken. En siis kirjoittele tähän juttuun kovin paljoa.Koko viikko, jonka ajan Sanna, Mirka, Misa ja Jyri olivat Kuusamossa, paistoi aurinko siniseltä taivaalta ja lämpötila oli juuri sopiva tuulenvireen ansiosta. Treenimotivaatio oli kova ja aina jaksoi lähteä lenkille. Koulussa kävin tosin ehkä aavistuksen puolella teholla, mutta toisinaan se ei ole pahasta. Leirin viimeinen treeni oli Rukalla Mastontiellä toteutettu rullahiihto ylämäkeen. Nousuja tuli kaikkiaan viisi. Omakohtaisesti voin sanoa ettei ollut mitään kevyttä menoa, mutta kaikki nousut hiihdin ja aina kyseisen treenin jälkeen on voittajafiilis. 
Ainoastaan Jyri lähti jo keskiviikkona pois, ja joutui siten jättämään tämän hiihtoreissun väliin. Mutta Uusitalo säästeli itseään viisaasti Barentsin mestaruuskisoihin, joissa oli voitto puolustettavana. Toivottavasti Jyrillä on Venäjällä kaikki sujunut.
Katseet kohti loistokasta tulevaisuutta!

Ja väitän, että hisuttajilla on mielikuvitusta ja uskallusta monenlaisiin harjoituksiin. Positiivista hulluutta harjoitteluun, taisi kuulua neuvo ensimmäisellä haastajaleirillä Vuokatissa muutama vuosi sitten...

Itse jatkoin viikkoa vielä sauvarinteellä ja toisella Rukan vaelluksella. Maisemat eivät olleet hävinneet mihinkään.
Viikon päästä ollaan Syötteen SM-maisemissa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti