keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Isot kisat


Viime viikonloppuna juoksin isoissa kisoissa Pudasjärvellä, Syötteen maisemissa. Kyse oli suunnistuksen pitkän matkan SM-kisoista. Lauantaina juostiin noin viiden kilometrin karsinta. Lauantain kisaan tuli arvokisan tunnelmaa, sillä jouduin odottamaan lähtökynnyksellä starttia pari tuntia ja koko ajan eristyksissä "sivistyksestä", eli karanteenissa. Tällä tavoin varmistetaan, ettei kellään ole mahdollisuutta saada etukäteen informaatiota päivän radoista. 

Karsinta alkoi heti parin minuutin pummilla, mutta muillakin oli ilmeisesti vaikeuksia, eikä se minua vielä leikistä pudottanut. Epävarmuus pikkutarkkojen alueiden rastinotossa, sama vaivakuin edellisten viikkojen harjoittelussa, sai jatkoa. Onnistuin kuitenkin välttämään pahimmat virheet, mutta nelosrastille juostessa ajauduin liikaa oikealle ja sössin hyvän sijoituksen mahdollisuudet. Maalissa laskin kokonaisvirheeksi noin viisi minuuttia.

Finaali sujui suhteessa matkaan sitäkin paremmin, mutta lyhyillä väleillä tekemäni pummit söivät fiilistä ja loppumatkasta menohalut olivat vähissä. Kaikkineen hävisin kärkeen vajaat puoli tuntia 12 kilometrin radalla. Sellainen reissu, joka päättyi totutunlaiseen tulokseen.


Tällä viikolla olen sen sijaan istunut "isoissa kisoissa", kun ylioppilaskirjoitukset alkoivat osaltani ruotsin ja tänään saksan kuuntelukokeilla. Molemmat menivät viikonlopun suunnistusta paremmin. Ruotsin kokeesta olen itse laskeskellut saaneeni kasaan noin 80/90 pistettä. Saksasta en vielä tiedä muuta kuin sen, että kohtalaisen helpolta tuntui. Todellisuus näyttäytynee huomiseen mennessä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti