maanantai 16. syyskuuta 2013

Syyskelit, missä viivytte?

On melkoinen syksy! Syyskuu on jo puolivälissä, eikä syysateita ja kunnon kylmää viimaa kuulu. Sen sijaan olen saanut jatkaa rullahiihtolenkkejä kesäiseen tyyliin aurinkoisessa säässä, lyhythihaisessa paidassa ja kaikin puolin mainioissa olosuhteissa. 
Viime viikolla rullailin neljään otteeseen eripuolilla Kuusamoa, mutta enimmäkseen kesällä uusittua vitostien päälystettä hyödyntäen. Olen myös harjoittanut kesähiihtoa monipuolisesti; ensin kävin rauhallisen tasamaan palauttelevan lenkin, jossa hiihtelin sauvoittahiihtopätkiä (taisi olla 6x5min), sitten tasatyönnöllä ylämäkipätkiä (10x2min). Lisäksi sauvoittahiihtoa ja vielä viimeisenä kahden tunnin kestovoimatasatyöntötreeni Rukalle, minkä perään saman verran jalkalenkkiä Karhunkierrospolulla. Ja kunto on mennyt kohisten eteenpäin, sillä 6km:n testijuoksu Munakassa meni toissapäivänä jo aikaan 21:29. Saattaa tosin olla, että Syötteen pitkän matkan kisat olivat vähän herkistäneet kroppaa, ehkä liikaakin tähän vaiheeseen kautta. Nyt pitänee treenata lisää, ettei paras terä satu lokakuulle, kun sen pitäisi osua helmikuuhun! Mutta sopivasti maltilla kumminkin. Eihän siinäkään ole mitään mieltä, että hyvään suuntaan menevä kunto lyödään ylirasituksen takia pirstaleiksi.
Huomenna on asian tiimoilta luvassa aamulla vähän kuntopiiriä ja sitten kevyttä uintia lihasten huoltamiseksi. Iltapäivällä toivottavasti pääsen tekemisiin kartan kanssa.


Kyllä näitä sääoloja vielä muutaman viikon sietää, mutta sitten saisi tapahtua nopea jäähtyminen ja lumisateet olisivat tervetulleita. Mitä aiemmin saadaan pysyvä lumi, sen parempi! Kirotkoot talvenvihaajat minut toiveineni syvimpään helvetiin, mutta hisumies kaipaa suksille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti