torstai 3. tammikuuta 2013

Valmistelua ja varmistelua

Leiriviikko Imatralla on kulunut rauhallisen harjoittelun merkeissä. Urilla olen käynyt kolmena päivänä, maanantaina Joutsenossa, keskiviikkona ja torstaina Imatralla Vuoksenniskalla. Muuten en ole suksia paljon kuluttanut, liikkuminen on hoitunut juosten ja kevein iltajumppauksin. 

Maanantain harjoituksessa oli kolme lyhyttä hisu-rataa, joissa menin ihan rauhallista vauhtia koettaen palautella viikonlopun kisoista ja samalla myös huoltaa selkääni, joka edelleen tätä kirjoittaessa osoittaa jumin merkkejä. Maanantai-iltana kävin kyllä selän tiimoilta myös Pekka Pulkkisen luona, siellä hieman hierottamassa, venyttämässä ja muuten huollattamassa kroppaa. Tuleville viikoille on myös pari hierontaa varattuna. 

Tiistaina jätin sukset kokonaan pussiin ja juoksin kevyesti kahteen otteeseen, molemmilla kerroilla tein vielä venyttelyt ja jumpat päälle. Keli oli märkä, kun taivas oli päättänyt pudottaa vettä vielä suojakelin loskalumen päälle. Niinpä sukset eivät oikein luistaneet, joten juoksu saattoi olla hyvä ratkaisu.

Keskiviikkona hisutettiin Vuoksenniskalla, taas muutama lyhyt rata, kevyttä intervallia, mutta koko ajan aerobisella alueella. Kokeilin vähän selän tuntumaa, ja mitään oireilua ei ilmennyt alavk-vauhdissa. Ja jälleen kerran lihashuoltoa. Illalla koottiin kamppeet ja hypättiin autoon, menimme porukalla rajavartiolaitoksen tiloihin pelailemaan sisäfutista, venyttelemään, ja lopuksi uimaan. Tällaisiin verryttelyihin päivä sai hyvän päätöksen.

Torstai ja viimeinen varsinainen leiripäivä on sujunut kuten aiemmat, aamupäivällä hisutreeni, tällä kertaa vähän kovempaa otatusta väliin. Ohjelmassa oli väylä, johon upposi parisenkymmentä minuuttia, kun menin niin reipasta vauhtia kuin suunnistus antoi myöten. Väylän lopussa oli reilun kilometrin luisteluhiihto-osio, jolla nostin anaerobiselle kynnykselle avatakseni paikkoja tulevaan kisaan, ja myös kokeillakseni selän kuntoa. Ei se hyvää menoa ollut, mutta ainakaan mitään täyttä sopimusrikkoa ei selkä tehnyt. Vielä illalle lihashuoltoa ja verryttelyä, niin jospa se siitä lähtee. 

Illalla saadaan majoitukseen vähän vipinää, kun porukkaa alkaa saapua lähempää ja kauempaa. Ruotsalaiset tulevat tänään, Norskit huomenna aamupäivästä. Ja oman maan porukkaa lappaa hiljalleen ovista sisään. 
Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti