keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Pitkä aika punkassa

Ei tässä tosiasiassa ihan olla makoiltu, vaikka fiksu mies olisi minun tilanteessani sitä kyllä yrittänyt. Olen nimittäin yhä tälläkin hetkellä erittäin sitkeän yskän kourissa. Flunssa iski intin alkuvaiheessa cooperin jälkeen (3350m), mutta helpotti sopivasti Jukolaan. Pitkän yön juostuani nukuinkin kaksi seuraavaa yötä en-niin-hyvin teltassa, ja paketti oli valmis. 

Jukolan jälkeisellä viikolla iski lievä kurkun aristus, treenit laitoin heti seis. Sotilaskoulutuksesta en kuitenkaan tahtonut sluibailla, etten jäisi jälkeen. Ihan levoksi ei ryömimistä, konttaamista, syöksymistä ja marssimista rynkky kaulassa ja tetsarit niskassa voi sanoa, ja siitäkös flunssa innostuu.

Yhden harjoitusviikon olen flunssanikin aikana tehnyt, kun se tuntui helpottavan. Kyseessä oli urheilukoulun valmennuskurssiviikko Kisakallion urheiluopistolla, sekä sen perään Imatralla SK Vuoksen maailmancupmaastoissa  järjestetty kaikkien valmennusryhmien "skiO-weekend". Mielestäni tein hyviä treenejä, mutta ei se tietenkään terveyttä edistänyt. Sain kuitenkin sentään hiihtosuunnistustaidolle ärsykettä, kun hiihtelin rullilla kevyesti lintulauta kaulassa.

Nyt minun on kuitenkin saatava taas tilanne hallintaan. Kuudessa viikossa urheilukoulu on jo tarjonnut treeniaikaa enemmän kuin toivoa saattoi,  mutta tuntitolkulla sitä on valunut hukkaan. Sydänlihastulehdusta en halua, eräs huippusuunnistaja on sellaisen jo Kainuun  prikaatissa väärään aikaan liikaa treenaamalla hankkinut. Hän toipui siitä, hän juoksee perjantaina suunnistuksen MM-kisoissa Italiassa keskaria, hän on OMa Taivainen. Ei silti kuulu minun haluamaani polkuun. Siksi en tällä viikolla paljon liikuntaa enää aio harrastaa. 

Harras toiveeni on, että ensi viikolla olen terve, ja pystyn ottamaan kaiken irti Pikku-Syötteellä järjestettävästä valmennusleiristä. Lauantaina seuraan vielä katsomosta, miten nuoret suunnistajat suhtautuvat suunnittelemiini ratoihin Rukan rinteillä. Lupaan ainakin hienoja maisemia lähtöpaikalta! Maastokin on aika mainio. Niin että myös te, jotka ette ole ilmoittautuneet kisoihin, ei muuta kuin kuntosuunnistuskarttoja hommaamaan! Fin5 tunnelma on finaalipäivänä takuulla korkealla Rukan stadionilla. Nähdään siellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti