sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Palvelusta SyötteelläEi taida Syöte kuulua ihan joka varusjätkän harjoituspaikkoihin. Enimmäkseen Kainuun prikaatin miehet treenaavat nimittäin Kassunkurulla ja Vuosangan harjoitusalueella, mutta tiedustelukomppanian urheilujoukkue komennettiin viikoksi tiedustelemaan rullahiihtoteitä, sauvarinnenousuja ja vaelluspolkuja Syötteen maisemiin. 

Takana on onnistunut treeniviikko, allekirjoittaneen osalta pitkästä aikaa. Pitkittynyt kesäflunssa taipui vihdoin ja sain treenailla rauhassa. Kuukauden makoilu ja yskiminen tietysti näkyi, entistä selvemmin leirin muiden, tasokkaiden ja harjoittelemaan koko ajan kyenneiden hiihtourheilijoiden läsnäolon vaikutuksesta. Fiilis ja tuntuma harjoitteluun paranivat treeni kerrallaan ja viimeisen päivän pitkällä yhdistelmälenkillä hiihto alkoi jo tuntua hiihdolta. 

Omakohtaisesti sorruin vanhanaikaiseen, eli menin liian kovaa muiden imussa. Tämä siis pitkillä lenkeillä, jotka olin ajatellut huoltaviksi. Rullalenkit hiihdin suosiolla yksin, sillä tasoitusta annoin paitsi vähällä harjoittelulla, myös hitaammilla suksilla. Leirin päätreenit olivat lihaskestävyysharjoitus: tasuria ja sauvoittahiihtoa mäkeen, sekä sauvarinne, jossa teho nostettiin asteittain aina maksimille saakka. Mielestäni onnistuin näissä harjoituksissa hyvin, joskin niiden välissä olisi voinut olla hieman enemmän aikaa kuin 15 tuntia. Pari kertaa pääsin touhuamaan suunnistuskartankin kanssa. Kaikkineen hyvä viikko.

Reilu 23 tuntia painaa kumminkin jäsenissä jonkin verran, ja nyt täytyy olla tarkkana. Levolle ei ole vielä tarkoitus heittää, vaan treeniä olisi luvassa normaalin palveluksen lomassa. Järki käteen silti siinäkin. Toista kuukautta ei enää tee mieli sairastella...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti