keskiviikko 20. elokuuta 2014

Edistystä

Ja hei! Hitsin paljon on taas tapahtunut. On opittu uutta ja kerrattu vanhaa, treenattu, levätty ja reissattu. Syötteen leirin jälkeen olen saanut tehdyksi kolme hyvin onnistunutta, kehittävää ja nousujohteista harjoitusviikkoa. Viimein on taas alkanut tuntua urheilulta satunnaisen harrastelun sijaan. Edistys on ollut tuntuvaa harjoituksissa.
Sotilaskoulutuspuolellakin on edistytty, sillä minulla ja 12 muulla lumilajijoukkueen taistelijalla alkoi aliupseerikurssi, jossa nyt eletään kolmatta viikkoa. Ensimmäiset kaksi olivat ns. kevyt laskeutuminen johtajakoulutukseen: kolme ensimmäistä päivää kuluivat Santahaminassa urheilukoulun 1. tiedustelukomppanian vieraina valmennuskurssi 2:lla, jossa aiheena oli palauttava harjoittelu. Sieltä matkustin Vuokattiin, jossa harjoittelin neljä päivää tehokkaasti parhaassa mahdollisessa seurassa (kuvat alla).


Omalta leiriltä palvelus ja AUKin toinen viikko jatkuivat suoraan valmennusleirin merkeissä Vuokatin urheiluopistolla. Harjoituskauden tähän mennessä raskaimman viikon määrä nousi 22 tuntiin. Viikon kovat treenit olivat heti alkuun juostu vaaran testijuoksu 5km ylämäkeen, jossa huonona päivänä juoksen näköjään ajan 23 ja jotain, Kainuun prikaatin suunnistusmestaruus-kilpailut, joissa huonona päivänä tein näköjään pummia 5-6 minuuttia, sekä rullahiihtoa vaaralle vk-teholla, jossa hyvänä päivänä onnistuin sivakoimaan aerobisella kynnyksellä minuutin kovempaa kuin pari viikkoa aiemmin maukalla. Välissä hiihdeltiin parin tunnin rullalenkkejä ja tehtiin yksi pitkä yhdistelmä, johon kuului tasatyönnön lisäksi suunnistusvaellus Tipasojan kankailla. Upeaa maastoa...

Tämä viikko, AUKin kolmas viikko, on ollut kuormituksellisesti kevyt, mutta väsyttää enemmän kuin airmmilla viikoilla. Torstaina on ohjelmassa koko päivä metsässä möyrimistä. Opiskellaan käytännössä tiedustelijan elämän ihmeitä. Sunnuntai ja ensi viikon maanantai ovat niinikään maastoharjoittelua... Sen jälkeen alkaa ensimmäinen hiihtosuunnistuksen maajoukkufleirini - aikuisissa. Edistystä siinäkin mielessä! Joensuu täältä tullaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti