torstai 18. joulukuuta 2014

Joululomalla

Armeijassa eivät onnen lahjat käy aina tasan. Toiset viettävät aitojen sisässä juhlapyhät, toiset ovat tuolloin kotilomilla. Henkilöstä riippuu, kumpi on se toivottu tilanne, mutta itse en pannut pahakseni, kun kävi ilmi, että saan viettää joulun ja uuden vuoden kotona. Minulla "loma" alkoi jo 17.12. ja lentelin Kuusamoon samana iltana. 

Loma on lainausmerkeissä siksi, että todellisuudessa olen urheilukomennuksella, joka on palvelusta. Viikonloppuna hiihdetään Ristijärvellä kilpaa, ja kisoihin valmistavana harjoittelen ensin muutaman päivän kotona. UK jatkuu sitten pari päivää ennen joulua, ja taas pari päivää ennen uutta vuotta, jolloin painopisteeksi tulee hisuharjoittelu kotopuolen harjoitusurastolla. Loppiaisviikko on vielä kysymysmerkillä. Jos Joutsenon rieskarastit pystytään järjestämään, jatkuu UK vielä niihin valmistavana muutaman päivän leirinä Kaakkois-Suomessa. Jos taas taivaan äijä ei suo lunta, joudun ehkä palaamaan kasarmille jo 7.1. 

Jokatapauksessa, urheilun kannalta tilanne on näin erittäin hyvä. Vaikka armeija ei ole minusta niin vastenmielinen paikka, kuin monet muut tuntuvat aina marisevan, niin totta on, että harjoittelu on helpointa muualla. Kotona ei tarvitse miettiä, ehtiikö tehdä harjoituksen sellaisena kuin haluaisi, tai onko päivän muu kuormitus hyvässä suhteessa treenaamiseen. Lisäksi lumiharjoitteluun tarvitaan tietysti lunta, ja kotona sitä on, Santahaminassa ei. 

Olen siis tyytyväinen tilanteeseen, jossa minulla on nyt edessä noin kolmen viikon mittainen tauko sotilaskoulutuksesta, ja tauko saattaa siitäkin venyä, jos kausi jatkuu suunnitellusti. Vaikka EM-kisat taitavat jäädä haaveilun tasolle tänä talvena, niin SM-kisoissa aion pistää Peltosen liikkumaan siihen malliin, että 10-sakki kutsuu joka kisassa. 

Niin että hyvää joulua vain! :-)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti