perjantai 8. marraskuuta 2013

Monttua kaivamaan Levin lumille?

Sukset pois suojavahasta, uudet sukset rasvaan ja testiin, sauvoihin taas asfalttipiikkien tilalle lumisommat, lämmintä päälle ja hissun kissun. Niin alkaa hiihtokausi. Teknisesti on tärkeää hiihtää hyvin heti ensimmäisillä lenkeillä, jotta virheet eivät kertaannu talven aikana.

Mutta onneksi nuo ensimmäiset lenkit tein jo kuukausi sitten Vuokatissa ja olen sen jälkeen autuaasti ehtinyt heittää aivot narikkaan. Hiihtely jatkui Saariselällä oman leirin merkeissä ja sittemmin myös Kuusamossa, Petäjälammen kilometrin mittaisella tasamaan ladulla, jonne tänäänkin vielä on sukset kannettava. Huomisesta alkaen sen sijaan hiihdän Levillä, kun maajoukkue kokoontuu siellä pk-määrä-mättö-raasto leirin merkeissä. Oikeastaan jo tänään, mutta itse pääsen perille melko myöhään. Hyvällä tuurilla ehdin Karppisen iltalenkkiletkaan ottamaan itseltäni luulot pois.

Tähän mennessä kilometrejä alkaa olla pian nelisen sataa mittarissa. Olisiko määrän tuplaaminen ensiviikon aikana mitään? Kunnon hiihtojumi vain päälle, koska jumihan on voimaa. Tai sitten kuunnellaan kehoa ja tehdään rytmitettyä harjoittelua, yritetään pysyä notkeassa ja rennon tuntuisessa tilassa, jossa tehoa muutellaan ja uskalletaan tarvittaessa myös levätä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti