sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Lomaa ja leiriä Turussa

Syksyn kirjoitukset ovat nyt jo kaukainen muisto parin viikon takaa. Paperit ovat YTL:n hellissä käsissä sensorien analysoitavina ja arvioitavina. Sieltä ne eivät enää koskaan palaa, takaisin tulee vain pieni paperiliuska, josta löytyy viisi yksittäistä kirjainta. Niistä kaksi on jo tiedossa, kolme uutta tulee tänä syksynä, ja keväällä vielä muutama. Mutta niillä en vaivaa enää päätäni vähään aikaan, nyt eletään normaalia, viileä, kosteaa ja tympeää syysaikaa. Ulkona alkaa olla pimeää, koulussa on ikävää, treeneissä on tympeää... Näin sen kuuluu olla! Toivottavasti ei pitkään, tosin.

Heti saksan kokeen jälkeen suuntasin kohti Turkua, Suomen lounaista kulttuurin kehtoa, tuota ruotsalaisen valtakauden pääkaupunkiamme, jonka historian olin juuri edellisessä jaksossa opiskellut aina Tuomiokirkon perustamisesta Turun paloon saakka. Tosiasiassa se, mikä siellä niin kovasti kiinnosti, oli eräs opiskelija Åbo Akademissa, ja jossain määrin treenaaminen Kuusamon syksyä paremmissa olosuhteissa.

Olin perillä Turun rautatieasemalla tiistaina 1.10.2013 kello 17:50, ja heti junasta hypättyäni sain halata kaunista tyttöystävääni, ja sitten juosta kieli vyön alla kohti Paavo Nurmen stadionia, jossa juostiin Varsinais-Suomen alueen av-ratatesti. Alkuperäinen suunnitelmani oli juosta mukana, mutta valmentajan kanssa arvioimme, että testejä ja kisoja on juostu aivan riittävästi (huomenna on kuitenkin tulossa mattotesti...) ja niin tyydyin toimimaan Ellan kannustusjoukkona. Testijuoksun jälkeen aloitimme varsinaisesti lomaviikon, tai siis minä aloitin, Ella kävi koulussa.

Säät suosivat ja lenkkeily oli mukavaa uusissa maastoissa. Reppu selässä juosten kauppaan!

Rullahiihtolenkin jälkeenkin jaksoi hymyillä, seura oli energisoivaa ;)

Syksy tosin oli ehtinyt jo Turkuunkin

Ja rullahiihtoakin tultiin sabotoimaan!!!!

Viikon taitoharjoittelu oli erityisen hyvälaatuista; rullahisua YO-kylässä!

Harjoitusten radoista vastasivat aikuisten hisumaajoukkueen viimeisimmän Ski-O Weekendin
isännöineet Tommi Reponen ja Milka Leppäsalmi
Myös juosten suoritettua sprinttisuunnistusta kuului viikkoon.
Harjoitus tehtiin Varissuon koulun ympäristössä.

Ja jälleen kerran hyvässä seurassa!
Harjoittelun ohessa ehdittiin juhlia minun omia 19-vuotissynttäreitäni,
jotka olivat olleet edellisenä sunnuntaina 29.9. "Kakku" maistui hyvältä!

Turun lisäksi vierailin viikonloppuna Helsingissä, kun Katajanokalla järjestettiin sinettiseuraseminaari, jossa olin edustamassa KEVin hiihtojaostoa seminaarin yhteisen osan ajan. Edeltävänä iltana ja seminaariaamuna oli aikaa lenkkeillä pääkaupungin keskustassa, Suomen sydämessä! Aleksanterin patsaan juuressa ja Tuomiokirkon portailla kävin seisahtamassa, ja haistelemassa suomalaisuuden kulttuurista perintöä. Seminaarin jälkeen rautatieasemalle kävellessäni näin vielä Kauppatorille sattuneen Greenpeacen mielenosoitusporukan, ja pääsin siten konkreettisesti käsiksi poliittisiin virtauksiin tämän hetken yhteiskunnallisissa kysymyksissä. Kiintoisa reissu!
Mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan ja minunkin täytyi palata arjen pariin. Sunnuntai-iltana nousin yöjunaan, jonka oli määrä olla Oulussa kello 7:50, jolloin olisin ehtinyt Kuusamon bussiin ja kouluun äidinkielen tunnille. Mutta VR... Arvaatte varmaan, joten en edes kerro. Olin Kuusamossa paljon myöhemmin kuin optimistinen arvioni olisi lupaillut. Ja nyt olen taas mukana arjen rattailla, mutta jo keskiviikkona hyppään taas täysin urheilun pariin, ja suuntaan kohti Vuokatiia ja ensilumen latua. Nyt alkaa hiihtokausi!!

Unta ja evästä!

Mutta aamulla Oulussa väsytti. Väsytti ilmeisesti vielä seuraavana päivänäkin,
koska myöhästyin 9:45 alkaneelta englannin tunniltani noin kolme tuntia,
heräsin melko tarkasti kello 13:00.

1 kommentti: